16 Haziran 2013 Pazar

Eylemcilere Açık Mektup

Gençler;
                Eylem yaparken masumuz dediniz orada kapalılarda var dediniz nefretçi değiliz dediniz eyvallah dedik ama bu dediklerinizin üzerine hiç düşündünüz mü ?

                Dışarıda nefreti tetiklediğinizin farkında mıydınız ? Siz orada eylem yaparken başörtülü insanlara karşı gerilimin arttığını görebildiniz mi?, Araba sürdüğü için arabasına yumurta atılan, açıktan açıktan bunlarda her gecen gün çoğalıyor lafları, trafikte yanımda başörtülü oturduğu için vatan haini ilan edilmem vs. Daha nicesi sayılır..

                Siz bütün insanların hak ve özgürlüklerini savunduğunuzu iddia ediyorsunuz fakat bu ülkede sizi kullanıp dine nefretini kusanlar var, sizi kullanıp kamu malına zarar veren var, sizi kullanıp insanları kışkırtanlar var, bu insanlar boşuna meydanlarda toplanmıyor hala o insanlar için kuru kalabalık diyebilen var 'ayıptır'. Eylem yaparken özgürlükleri savunurken haklarının gasp edildiğini düşünen insanlar size seslerini mitinglerde ulaştırmaya çalışıyor. Miting yapılmasına bile itiraz ediyorsunuz; gerilim artıyormuş, fakat gerilim zaten arttı bir grup insan başka bir grubun karşısına sokakta çıkmamak için kendini zor tutuyor çünkü kendi hakkının gasp edildiğini düşünüyor. Oradaki insanların miting değil de sokakta eylemcilerin karşısına çıktığını bir düşünsenize Allah korusun daha kimse ayıramaz barıştıramaz kimseyi. Bunu isteyende var ve siz bu insanlara fırsat verdiğiniz için sizi samimi bulmuyoruz. Bu eylem RTE ye yöneltip ona karşı saldırıya dönüşmüş durumda.  Öyle insanlar var ki RTE inmesi için o sokak kavgasına razı ve onu destekliyor onun için savaşıyor ve siz bunları görmezden gelip eylemin bunun için kullanılmasına izin veriyorsunuz.

                Onca görüşme; istek sıraladınız fakat ya kabul edilemeyecek isteklerdi ya da sizin kabul etmediğiniz isteklerdi, gezi parkı halka sorulmasın derken Erdoğan'ı dayatmakla suçlarken siz kendi dediğinizi dayatmaktaydınız.  Ders alındı dendi, özürler dilendi, yargı kararı beklenip halka sorulacak dendi. Bunlardan sonra eylemle ilgili hiç bir yumuşama olmaması gerçekten insana samimiyet sordurtuyor.

                Taksim dayanışma ilk isteklerini sıraladıkları zaman kabul edilemeyecek istekler olduğu halde radikal gazetesinin internet sitesinde böyle bir yorum var linki isteyene atabilirim;
"Bu talepler karşılık bulduğunda bu adamın aynı koltukta oturup ülkeyi yönetmesini sineye çekecekseniz sizin eyleminiz yerin dibine batsın. Bizim tek bir talebimiz vardır. Başbakan ve Cumhurbaşkanı dahil tüm AKP ve cemaat kadrosunun bu ülkeden gitmesidir. Bunun dışında atılacak her adım, istenilecek her talep yaşadığımız bu sürecin içini boşaltmaya çalışmaktan başka birşey değildir. Yani Avm ve topçu kışlası iptal edilip Tayyip başbakanlık görevini sürdürecekse bizler sizinle değiliz!"

                Böyle düşünen insanlarla bir arada olmadığını söylemediniz aksine bunlar gibi düşünüyormuş gibi hareket ettiniz, bu hangi özgürlük arkadaşlar ? Olimpiyatların Istanbul'da yapılmaması için yabancı dilde mektup yazıp olimpiyatlara yollamak hangi özgürlük bu kimin işine yarayacak ? Daha nicesi sayılır..

                Twitterda Facebookta dönen yalan yanlış haberler hangi samimiyetin bir yansıması karşındakini daha kötü yansıtmak onlara karşı nefreti daha da büyütmeye çalışmak hangi  samimiyetin, yalan haberleri sıralamaya kalksak buraya sığmaz bunlarda mı masum bir eylemin uzantısı artık eylemin nelere yol açtığını kimlerin bu eylemden ne şekilde yararlanmaya çalıştığı görmediniz mi ? Onlar bizden değil diyorsunuz ama sizin eyleminiz onlara bu şansı veriyor. Otobüsleri yakanlar, sivil arabaları yakanlar, ambulanslara yol vermeyenler, caddede bile starbucks'ı ne hale getirenler, elinde silahlarla sokağa çıkanlar bunlarıda yayınlasak buraya sığmaz peki çıkıpta kimse yargılanmasın demek hangi samimiyetin ürünü ? Sen zaten masum eylemciysen neden korkuyorsun ? Bu eyleme katılan dhkp-c üyeleri olduğu ispatlanmışken onlar bile yargılanmasın demek hangi samimiyetin ?

                Bu eylem hiç bir zaman oturup konuşup çözülme niyetinde olan bir eylem havasını vermedi. Zaten eylemin amacı sonunda ne olursa olsun Erdoğan gitsine döndü böyle yaparsanız kimseye Erdoğan'ın hatalarını da anlatamazsınız . Elinize bir fırsat geçti fakat bunu geri teptiniz eylem artık zaten AKP'nin karşısında olanların AKP'yi indirme çabası haline geldi. Bu yüzden işte karşısında bir çevre var bu yüzden karşıdaki insanlar bizim hakkımız gasp ediliyor diye Erdoğan'ın yanında yer alıyor. Size çapulcu benzetmesine karşı çıkıp hala karşıdaki insanlara yobaz, gerici, yalaka, para alıyor bunlar gibi artık geride kalmış söylemlerle geliyorsunuz insanlardan sizi anlamasını bekliyorsanız sizde karşınızdaki insanları anlayın.  Eylemlerin neye dönüştüğünü anlayın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder