16 Haziran 2013 Pazar

Eyleme Gölge Düşürenler

Eğer bu eylemin içindeki en ufacık bir şeyi eleştiriyorsak;
- Zengin Akp üzerinden geçinen insan
- Akp yalakası hatta şakşakçısı
- Eylemcilerin gerçek niyetini göremeyen körler
- Sadece yandaş basını takip eden yada olayları sadece babasından duyan ergenler
- Akp 40 TL veriyormuş

Bunlarla yaftalanmak mesele değil de asıl mesele, eylem yaparken eylem yapanları anlamamakla suçlayanların, eylemlere tepki gösterenlere kulaklarını tıkayıp anlamak istemiyor olmaları.

Anladık;
- Eylemcilerin hepsi ihtilalci değil
- Eylemcilerin hepsi provokatör değil
- Eylemcilerin hepsi marjinal yada faşist değil
- Eylemcilerin hepsi ajan değil

Zaten mesele orda eylemcilerin kimisinin ihtilalci kimisinin marjinal kimisinin ajan kimisinin terörist olması, hepsi demiyoruz zaten aranızdakilere laf ediyoruz ama eylem  o insanların amaçlarını rahatça gerçekleştirmeleri için fırsat veriyor. Hükümet tarafından ders alındı denmesi, saatlerce görüşmeler yapılması, diyalog kurulmaya çalışılması eylemciler için hiç birşey ifade etmeyince eylemin amacına gölge düşürülmüş oluyor.

Bizde zaten amacı 'insancıl' olanlara destek veriyoruz ama o içerideki faşistlere, ajanlara, provokatörlere, amacı sadece düşmanlık olup hükümeti indirmek için devleti indirmeyi göze almış gözünü kara bürümüş insanlara karşı çıkıyoruz.

Eylemciyiz masumuz sloganının arkasında saklanan bir çok insan kendi masumluğu lekelenmesin diye darbe isteğini dillendirmiyor, masumluğu bozulmasın diye bugün başörtüsüne saygı gösteriyor dine saygı gösteriyor, yıllar boyu dini yaşamak isteyenlere türlü eziyet edenler bugün bütün o suçlardan arınmış oluyor.
Hele o masumiyet bazıları tarafından o kadar abartıldı ki; eylemcilerin hepsi geçmişte polis başörtülüye saldırırken başörtülüyü savunan kesildi hepsi bir anda sokaklarda joplanmış biber gazı yemiş oldu, hiç birisi "acımayın bunlara" diye haykıranlardan değildi. Bu kadar pembe ve güzel miydi bizim dünyamız ülkemiz bu kadar temizdi de bizim haberimiz yok muydu ? Bugün sokaktaki eylemcilere sorsak başörtüsünü isterler hatta kamuda da serbest olsun derer çünkü hepsi özgürlükçü hepsi sadece özgürlük istiyor. Gerçekten böylemi ?

İlk gün, yarın seçim olsa AKP'ye oy atacak insanlar bile olan olaylarda polisin müdahalesinden hoşnut değildi fakat eylemcilerin niyetinden de hoşnut değil çünkü eylemin dönüştüğü şeyden insanlar rahatsız. Eylemin elinde çok büyük bir fırsat varken bunu kullanamadı, anlaşmaya yanaşmadı. Bu krizi kötü yönettiği için kızılan AKP bir tarafta, bu eylemi kötü yöneten bir taksim dayanışma yok mu ortada ?

Paylaşan arkadaşın affına sığınarak isim vermeden Facebookdan eyleme gelen bir tepkiyi yazıyorum;
"Şimdi diyorlar ki mesele ağaç değil. Mesele ağaç değildi de neden gittin o zaman oraya, hadi gittin neden dükkanları yakanlara ses çıkarmadın neden militanları aranızdan çıkarmadın. Sonra polis ve Akp'nin yaptıkları yetti diyorsunuz. İşte menderesi asan nifak odakları nasıl bu provokasyona kapılan cahiller yüzünden büyüyen olaylarla besleniyorlarsa bugün ayni şekilde ayni yerden besleniyorlar. Ama bu millet bir kere yer bunu. Bir daha karışıklık çıkarmaya kimsenin gücü yetmez bu ülkede"

Asıl amaç insanlık deniyor asıl amaç özgürlük deniyor, eylemcilere toz kondurmamak için biz yalaka oluyoruz ve daha ağzıma alamadığım bir çok şey oluyoruz, eylemcileri masum gösterme çabasına katılmış bir çok insan var biz eylemcilerin masum tarafını kabullendiğimizde ise bunu inkar edip kıvırmaya çalışıyorsun yaftasını yiyoruz. Kardeş madem talepleriniz sadece insanlık amacını taşıyor özgürlük amacını taşıyor o zaman isteklerinizde o amaçları taşısın .

Birisi evet haklı olduğunuz noktalar var deyince neden kıvırmış oluyor ? Sonra bunların içlerinde kötü niyetlilerde var deyince neden yalan söylemiş oluyor ? Peki kötü niyetli insanları kabul edenler niye onların eylemlerini kabul etmiyor bu eylemin onlara arka çıktığını niye kabul etmiyorsunuz. Ben bunu hükümet bu meseleyi çözerse artık başımızdan hiç gitmez korkusu olarak yorumluyorum elbette herkes için geçerli değil bunu üstüne alınmayan varsa bende mutlu olurum.


İnsanları eylemcilerin gerçek niyetlerini görmemekle suçluyorsunuz fakat kötü niyetli insanların niyetlerini görüp ve göz ardı etmekle yok gibi davranmakla tepki görmeyi hak etmiyor musunuz ? Aydınlık gazetesinin hükümeti düşürün çağrısı, böyle giderse övündükleri ekonomide sarsılacak diyenler, başörtülülere küfredip yerlerde sürükleyenler, otobüs yakanlar, polise linç girişiminde bulunanlar ve daha neler neler. Bu eylemin masumiyetine gölge düşüren eylemler artık eylemin kendisine de gölge düşürdü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder